"Суд" не пускає Чийгоза на зустріч з матір’ю: адвокат звернувся до соцмереж

Укрінформ
Судді в окупованому Криму категорично відмовляють Ахтему Чийгозу попрощатися з вмираючою матір'ю. Адвокат Полозов просить через соцмережі допомоги в максимальному поширенні його поста.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Російські судді в Криму категорично відмовляються дозволити Ахтему Чийгозу попрощатися з вмираючою матір'ю!

Потрібна допомога, максимальний перепост!", - написав Полозов.

За його словами, в четвер захист Ахтема Чийгоза знову заявив "суду" клопотання про його побачення з вмираючою матір'ю.

"Рахунок йде на дні", - зазначив Полозов. Проте "суд" відмовив у задоволенні клопотання.

"Прокурор Анастасія Супряга заперечує. Говорить, не передбачено законом", - написав адвокат.

Нагадаємо, захист Чийгоза вже подавав клопотання до "суду" про можливість короткострокового виїзду Чийгоза під конвоєм для того, щоб зустрітися зі своєю важко хворою матір'ю, яка нині не може пересуватися і не може приїхати до сина в слідчий ізолятор. За словами захисту, вона має намір заявити відведення суду, "оскільки принципи гуманізму, які прописані в російських законах, цинічно і нахабно зневажаються людьми в мантіях".

Як повідомляв Укрінформ, Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будинком ВР АРК 26 лютого 2014 року. Того дня, напередодні захоплення півострова російськими військовими, проукраїнські мітингувальники вимагали скасування позачергової сесії кримського парламенту, депутати якого збиралися приймати сепаратистські рішення. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі, з партії "Російська єдність". "Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого", поділивши її на два окремі провадження - стосовно Ахтема Чийгоза і стосовно двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджи. Чийгоза звинувачують в організації масових заворушень, а Дегерменджи й Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-