Донька Умерова: Обвинувачення у справі батька базується на підробках

Донька Умерова: Обвинувачення у справі батька базується на підробках

Укрінформ
Прокурор у справі Ільмі Умерова, розгляд якої по суті суд почав сьогодні, виступив з матеріалами, що перекручують суть промови Умерова, яка є основою для обвинувачень проти нього.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила донька Умерова Айше.

"Прокурор почав оголошення обвинувачення. В обвинувальному висновку фігурує телепрограма каналу АТR кримськотатарською мовою від 19 березня 2016 року. Прокурор процитував фрази з нібито дослівного перекладу промови Умерова. Умеров виступив із зауваженням до обвинувачення і сказав, що в слідчих заходах вчинено грубу підробку і підміну понять: обвинувачення базуються на перекладі, який є авторським текстом перекладача, а не стенограмою промови Умерова. При цьому дослівний переклад слідчих названий стенограмою, що є грубим порушенням. А розшифрована промова кримськотатарською мовою взагалі відсутня в матеріалах справи", - написала Айше Умерова.

За її словами, на засіданні суду, що проходить у Сімферопольському районному суді, незважаючи на протест прокурора, в процес як громадського захисника введено відомого дисидента і правозахисника з Москви Олександра Подрабинека.

У судовому засіданні як суддя бере участь Андрій Кулішов, який розшукується правоохоронними органами України за порушення присяги судді і підозрюваний за ст.111 КК України ("державна зрада"), а як прокурор - Олег Саргінов, який при юрисдикції України працював у Криму в прокуратурі АРК у Саках і Джанкої.

Захист в особі Еміля Курбедінова заявив клопотання про залучення до матеріалів справи інформації про стан здоров'я Умерова. "Суду" надано документи про те, що в Ільмі Умерова ряд захворювань, у тому числі хвороба Паркінсона 3 стадії, гіпертонічна хвороба 2 ступеня, цукровий діабет 2 типу, він переніс операцію на серці.

У рамках засідання "суду" заслухали перших чотирьох свідків, які, зокрема, підтвердили наявність у необмеженому доступі в Інтернеті телепрограми, у рамках якої виступав Умеров, а також факт його виїзду на материкову Україну.

Як відомо, російська влада обвинувачує Умерова в "закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинених з використанням засобів масової інформації й інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу Інтернет)". Кримінальна справа була порушена 12 травня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-