Окупований Крим не стане «тренувальною базою» для терористів - муфтій

Окупований Крим не стане «тренувальною базою» для терористів - муфтій

Укрінформ
РФ орієнтована на «експорт зла», тому окупований Крим не стане площадкою для підготовки терористів.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив муфтій Духовного управління мусульман України Саід Ісмагілов.

«У Росії така цікава політика - вони вирощують терористів в інших країнах. Але у себе не допускають їхньої присутності. Те зло, що вони роблять - виключно на експорт», - заявив Ісмагілов. Разом з тим він переконаний, що Росія є спонсором терористичного угруповання Ісламська держава.

"Що стосується фінансування Росією певних мусульманських груп, то це в основному ІДІЛ. В цьому терористичному анклаві другою мовою є російська. Там більш трьох тисяч осіб, це лише за офіційною статистикою, вихідці із Росії. Саме Москва фінансує і просуває свої елементи в ІДІЛ. Там російська зброя, російські інструктори офіцери"- зазначив Ісмагілов.

Муфтій висловив переконання, що повернення Криму до складу України можна прискорити, якщо проголосити кримсько-татарську автономію у складі України, адже це те, чого давно чекають і до чого прагнуть татари.

"Створити кримсько-татарську автономію в Криму у складі України. Це буде дуже серйозним посилом для кримських татар, які давно хочуть мати автономію і вони мають право, по всім міжнародним законам і конвенціям. Росія дуже сильно цього боїться, і ні за яких умов вона на це не погодиться». На думку муфтія, Україна могла би внести певні зміни в Конституцію і пройти всі необхідні кроки з точки зору законодавства, щоби проголосити кримсько-татарську автономію в своєму складі. «Це була б велика підтримка наших співвітчизників у Криму», - підкреслив Ісмагілов. 

Як відомо, народний депутат та голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз заявила, що на останньому засіданні весняної сесії ПА НАТО в Тбілісі українська сторона передала віце-президенту організації та членам національних делегацій аналітичну доповідь про зв'язки Російської Федерації з терористичними організаціями на Близькому Сході та в Середній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-