Продовження арешту Балуха є свідченням політичних репресій у Криму - МЗС

Продовження арешту Балуха є свідченням політичних репресій у Криму - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ засуджує рішення окупаційної влади Криму щодо засудження українського громадянина Володимира Балуха.

Про це йдеться в коментарі відомства.

"У Міністерстві закордонних справ України рішуче засуджують рішення від 23 травня 2017 року т.зв. суду російської окупаційної влади у справі громадянина України Володимира Балуха щодо продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 4 вересня 2017 року та категорично відкидають будь-які звинувачення на його адресу", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголошують, що єдиною "провиною" етнічного українця, який живе в окупованому Росією Криму, є його відданість своїй Батьківщині та повага до Державного прапора України. Саме це стало підставою для держави-окупанта на початку грудня 2016 року під надуманим приводом арештувати Балуха і незаконно тримати його під вартою вже понад півроку, заявляють у зовнішньополітичному відомстві.

"Сприймаємо цю справу як символ страху кремлівської влади перед всім українським, а також як свідчення пануючих на окупованому півострові політичних репресій і безправ'я. Вимагаємо від Російської Федерації звільнити Володимира Балуха та інших політичних в'язнів, а також припинити переслідування тисяч інших громадян України, які опинилися під окупацією кремлівського режиму", - наголосили в МЗС.

Як повідомлялося, Роздольненський районний "суд" у Криму продовжив на три місяці термін утримання під вартою українському активістові Володимиру Балуху.

Балуха затримали 8 грудня 2016 року нібито за те, що на горищі будинку, де він живе, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. 12 грудня Роздольненський районний "суд" обрав йому запобіжний захід у вигляді ув'язнення під варту терміном на 30 діб, який потім неодноразово продовжували. Захист українця намагався оскаржити запобіжний захід, але "суд" залишив Балуха під вартою. Експерти Кримської правозахисної групи зазначають, що обраний щодо Балуха запобіжний захід непропорційний громадській небезпеці злочину, в скоєнні якого його звинувачують. До того ж, стан здоров'я Балуха погіршується. Все це, на думку правозахисників, вказує на фабрикацію щодо нього справи з політичних мотивів у зв'язку з його проукраїнською позицією, яка виражалася у тому, що на території його будинку на флагштоку майорів державний прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-