У Криму українському патріоту Балуху продовжили арешт до вересня

У Криму українському патріоту Балуху продовжили арешт до вересня

Укрінформ
У Роздольненському районному "суді" під головуванням Марії Бедрицької відбулося засідання, на якому продовжено на три місяці термін утримання під вартою українському активістові Володимиру Балуху.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Захист активіста звернув увагу суду на процесуальне порушення - суд сам виступив з клопотанням про продовження запобіжного заходу. Від прокурора таких вимог не надходило. В той же час, за словами адвокатів, звинувачення не представило жодних доказів, що вказують на необхідність утримувати Володимира Балуха під вартою", - повідомили у правозахисній організації.

Там зазначають: адвокати Балуха вважають, що інкримінований їхньому підзахисному злочин "відноситься до категорії середньої тяжкості, при яких утримання у неволі більше напівроку допустимо лише у виняткових обставинах".

Сам Балух, поскаржившись на погане самопочуття, в той же час заявив, що ні про що не проситиме суд.

В цілому, окупаційна  влада Криму вже півроку незаконно утримує кримчанина у СІЗО.

Нагадаємо, ФСБ затримала Балуха вранці 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі будинку, де він живе, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. 12 грудня Роздольненський районний "суд" обрав запобіжний захід для кримчанина у вигляді ув'язнення під варту терміном на 30 діб. 27 грудня цей же суд залишив Балуха під вартою до 5 лютого 2017 року, а 3 лютого йому продовжили термін утримання під вартою до 4 березня. Захист українця намагався оскаржити запобіжний захід. 28 лютого 2017 р. у "Верховному суді" Криму розглянули апеляційні скарги, але "суд" залишив Балуха під вартою. Експерти Кримської правозахисної групи зазначають, що обраний щодо Балуха запобіжний захід непропорційний громадській небезпеці злочину, в скоєнні якого його звинувачують. До того ж, погіршується стан здоров'я Балуха. Все це, вважають вони, вказує на фабрикацію щодо нього справи за політичними мотивами, у зв'язку з його проукраїнською позицією, яка виражалася у тому, що на території його будинку на флагштоку розвівався державний прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-