За останній рік у Криму окупанти знищили свободу слова - Українська гельсінська спілка

За останній рік у Криму окупанти знищили свободу слова - Українська гельсінська спілка

Укрінформ
Впродовж останнього року на території Криму відбулося тотальне обмеження прав людей на мирні зібрання і фактичне знищення свободи слова на півострові окупаційною владою.

Про це у п'ятницю під час презентації доповіді на тему «Права людини в Україні - 2016» заявив експерт Української гельсінської спілки з прав людини Дар'я Свиридова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується порушень прав людей у Криму з боку окупаційної влади, то ми сьогодні можемо констатувати, що фактично у Криму повністю знищена свобода слова. Варто тільки згадати, наприклад, справу Миколи Семени, який переслідується за ту свою позицію, яку він викладав в своїх статтях, що Крим - це частина України. Там сьогодні фактично не залишилося журналістів, які могли б діяти відкрито і не боятися за свою безпеку», - сказала Свиридова.

Іншим значним порушенням прав людини у Криму правозахисник назвала тотальне обмеження прав людей на мирні зібрання.

«Також з боку окупаційної влади на півострові значно посилилася така тенденція, як обмеження прав людей на мирні зібрання. На  сьогодні там майже кожна акція, не санкціонована окупаційною владою, та стихійні збори людей, навіть як реакція на незаконні дії з боку окупаційної влади - ці збори переслідуються тотально», - додала Свиридова.

«Права людини в Україні» - щорічна доповідь, яка готується правозахисними організаціями для оцінки загального стану з правами людини в Україні. Вона випускається щорічно, починаючи з 2004 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-