Судилище над Семеною перенесли через неявку свідків обвинувачення

Судилище над Семеною перенесли через неявку свідків обвинувачення

Укрінформ
Заплановане на середу засідання суду у справі кримського журналіста Миколи Семени перенесли на 10 травня у зв'язку з неявкою свідків обвинувачення.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"У Криму 3 травня перенесли суд у кримінальній справі щодо кримського журналіста Миколи Семени через неявку свідків", - повідомляє Крим.Реалії, уточнивши, що "прокурор" висловився за примусове приведення свідків обвинувачення.

При цьому сам Семена вважає, що у приведенні свідка Костюк (ім'я свідка на судовому засіданні не прозвучало - КР) немає сенсу, "оскільки він не знає цю жінку і не вважає, що вона може повідомити щось нове".

Водночас журналіст підтримав приведення Сергія Мєшкового, наголосивши, що це єдиний зі свідків, кого він знає особисто.

Семена наголосив, що в протоколі допиту Мєшкового міститься багато відомостей, які не відповідають дійсності, у зв'язку з чим припустив, що «свідкові просто соромно або він зовсім не давав таких свідчень і в суді може від них відмовитися».

Примусове приведення обох свідків обвинувачення рішенням "суду" призначене на 14.00 10 травня.

Журналісту Миколі Семені висунули обвинувачення у злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". Кримінальна справа журналіста, який заявляв, що в своїх матеріалах реалізовував право на "вільне висловлення думки", складається з шести томів. Захист Семени вважає, що "нові кордони" РФ, які утворилися після анексії Криму, не закріплені ні в міжнародному, ні в російському праві. Міжнародна і Європейська Федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, позитивної відповіді поки що добитися не вдалося.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець у Всесвітній день свободи преси закликав світ звернути увагу на справи журналістів Романа Сущенка і Миколи Семени, порушені проти них в Росії. За словами Стеця, переслідування Семени і Сущенка - це "приклади порушення прав журналістів на професію і свободу слова з боку Росії".

Фото: Радіо Свободи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-