Прокуратура АРК викликає п'ятьох кримських

Прокуратура АРК викликає п'ятьох кримських "чиновників"

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим викликає 26 і 27 квітня п'ятьох кримських "чиновників", яким раніше було оголошено про підозру у вчиненні державної зради, для ознайомлення з матеріалами слідства.

Дане повідомлення прокуратура АРК опублікувала на своєму офіційному сайті в середу.

"Пропоную наступним підозрюваним: Удовіній О.М., Косареву В.Є., Бабенку Г.О., Літовченку Г.І. та Рябкову О.П. прибути разом із своїми захисниками до прокуратури Автономної Республіки Крим (м. Київ, вул. Ділова, 24, перший поверх) у період з 27.04.2017 по 28.04.2017 (з 09:00 по 18:00) для проведення вказаної процесуальної дії", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Ураховуючи строки досудового розслідування та обсяг матеріалів кримінального провадження (4 томи кожне), підслідним пропонують ознайомитися з матеріалами кримінальних проваджень та надати прокурорам доступ та можливість скопіювати або відобразити відповідним чином будь-які речові докази, документи, або копії з них, які підозрювані мають намір використовувати як докази в суді. 

Відповідно до ч. 9 ст. 290 КПК України сторони кримінального провадження зобов’язані письмово підтвердити протилежній стороні - прокурору факт надання їм доступу до матеріалів із зазначенням найменування таких матеріалів.

Всі п'ятеро підозрюваних - колишні українські чиновники, які зараз активно працюють на російську оккупаційну владу. Зокрема, Ольга Удовіна з 2011 року була керуючої справами Ради міністрів АРК, заступником голови Радміну АРК, керівником апарату Радміну. У 2015 році окупаційна влада призначила її "керівником апарату адміністрації" Ялти. Валерій Косарєв - з 2010 року голова Постійної комісії ВР АРК. У вересні 2014 року став "головою Ялтинської міської ради".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-