Суд у

Суд у "справі 26 лютого" перенесли на прохання адвокатів

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму переніс засідання у "справі 26 лютого" через неможливість адвокатів брати участь у процесі.

Про це у коментарі сайту Крим.Реалії заявив кримський адвокат Едем Семедляєв. 

"Об 11:00 почалося засідання. Але від адвоката Тараса Омельченка надійшло клопотання про відкладення засідання на 13:00 у зв’язку з тим, що він брав участь у кримінальній справі в Керчі і не встиг приїхати до призначеного часу. Після цього було моє клопотання з проханням відкласти засідання на пізніше. О 15:00 я вилітаю в Ростов-на-Дону, де завтра братиму участь в процесі над Русланом Зейтуллаєвим. Клопотання суддя задовольнив і відклав засідання до 25 квітня", - зазначив Семедляєв.

Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, що брали 26 лютого 2014 року участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство" на той час під керівництвом нинішнього глави Криму Сергія Аксьонова.

Суд розділив "справу 26 лютого" на дві: окремо - щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і окремо - щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя 6 квітня змінив запобіжний захід фігурантам "справи 26 лютого" Асанову і Дегерменджі. Їх відправили під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-