Чубаров розказав в Ризі про поточні проблеми кримських татар

Чубаров розказав в Ризі про поточні проблеми кримських татар

Укрінформ
Голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров 18-19 квітня під час візиту в столиці Латвії під зустрічей, переговорів та дискусій розповів про проблеми кримських татар та шляхи їх вирішення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

19 квітня голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров перебував з візитом в Ризі, де він провів низку переговорів та зустрічей.

Зокрема Чубаров зустрівся в Ризі з кількома депутатами Європарламенту від Латвії. Під час зустрічі з Артісом Пабріксом (18 квітня) він подякував за рішуче засудження незаконної анексії Криму. На зустрічі з євродепутатом Робертсом Зіле (19 квітня) голова Меджлісу розповів про методи російської гібридної агресії Росії проти України.

Надзвичайно пізнавальними та щирими видалися зустрічі Рефата Чубарова з латвійськими студентами (18 квітня) та представниками української діаспори (19 квітня).

19 квітня в спілкування з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем Голова Меджлісу повідомив про політику терору та залякування, що проводить РФ на Кримському півострові. На зустрічі Чубарова зі Спікером Саейму Латвії Інарою Мурнієце він наголосив на важливості продовження невизнання світом анексії Крима.

Також в рамках візиту Глава Меджлісу оглянув експозицію Музею окупації в Ризі. Пізніше під час дискусії в Ризі він закликав зарубіжних європейських політиків уникати російських провокацій, направлених на легітимізацію анексії АРК.

«Санкції допомогли загальмувати рос агресію, але наразі ще не змусили Путіна повернутися у правове поле», - нагадав Рефат Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-