Київ обурений новими арештами в Криму й вимагає негайного звільнення

Київ обурений новими арештами в Криму й вимагає негайного звільнення

Укрінформ
В Україні обурені постійним нарощуванням російською окупаційною владою практики політичних репресій і переслідувань щодо етнічних спільнот, зокрема кримських татар.

Про це йдеться в коментарі МЗС у зв'язку із черговими незаконними затриманнями громадян України в окупованому Криму.

"Розцінюємо такі дії як елементи посилення політики залякування, яку російська окупаційна влада послідовно проводить з метою знищення інакомислення і опозиції незаконній окупації. МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговими фактами порушення прав людини і вимагає від російської сторони негайно звільнити затриманих. Закликаємо іноземних партнерів посилити тиск на Російську Федерацію з метою припинення політичних переслідувань й інших порушень прав людини в окупованому Криму", - йдеться у коментарі.

Зазначається, що 13 квітня 2017 року в Бахчисараї представниками репресивних органів за надуманими підставами затримано вісім громадян України кримськотатарського походження, у тому числі із застосуванням сили.

Двом українським громадянам – Сейдамету Мустафаєву і Мідату Муждабаєву, житло яких було піддано обшуку, інкримінується стаття 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення (КоАП) РФ (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій). Ще шістьох громадян, які стали свідками незаконних обшуків, звинувачують згідно зі статтею 20.2 КоАП РФ (порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-