Феєричне засідання кримського

Феєричне засідання кримського "суду": Чийгоза і адвоката виключили з процесу

Укрінформ
Підконтрольний окупаційній владі "Верховний суд" Криму під час розгляду апеляції захисту на арешт Ахтема Чийгоза виключив із судового процесу і підсудного, і його адвоката Миколу Полозова.

Про це Полозов розповів у відеозвіті про засідання, розміщеному на його сторінці у Facebook.

"Сьогодні у Верховному суді республіки Крим відбулося цілковито феєричне судове засідання апеляційної інстанції у справі Ахтема Чийгоза. Вперше за всю мою адвокатську практику мене було виключено з судового процесу. Суд продовжувався без нас (Полозова і Чийгоза, - ред.), і результат його був очевидним. Якщо в інших судових засіданнях у справі Чийгоза... судді хоча б намагаються якось дотримуватися процесу, триматися в рамках правового русла, передбаченого УПК РФ, то тут судді вирішили зовсім не приховувати оскал російської Феміди, вони порушили всі можливі процесуальні норми", - розповів Полозов.

За словами адвоката, порушення почалися відразу після відкриття засідання, коли суддя спитав, які є у сторін клопотання. Чийгоз заявив клопотання про надання прокурором документів, які підтверджують його повноваження для участі в цьому судовому засіданні. Раніше, наголошує Полозов, з таким клопотанням у "Верховному суді республіки Крим" ніколи не виникало ніяких складнощів: прокурори надавали розпорядження вищого прокурора, і на цьому питання вичерпувалося.

Проте цього разу прокурор чомусь сказав, що йому було дане усне розпорядження, хоча в прокуратурі діловодство лише письмове. Після цього судді чогось вирішили, що Чийгоз заявив відвід прокурору і навіщось вийшли в нарадчу кімнату вирішувати питання про відвід, якого насправді ніхто не заявляв.

Через певний час вони вийшли і сказали, що не збираються відводити прокурора, на що Чийгоз сказав, що він і не просив відводу, а заявив клопотання про представлення прокурором документа. На це судді зробили йому зауваження, потім ще одне і сказали, що мають намір видалити його  з судового засідання. Коли вони запитали думку учасників процесу про це, адвокат Полозов теж заявив, що відводу ніхто не заявляв і не відомо, з якої причини вони вирішували питання про відведення прокурора. На це судді зробили зауваження й адвокату, вийшли у дорадчу кімнату, а коли повернулися, заявили, що і Полозов, і Чийгоз виключені з цього процесу і їм треба вийти з кімнати, де здійснювався відеоконференцзв’язок, а процес буде продовжуватися без них.

Полозов заявив, що найближчим часом захист домагатиметься покарання цих суддів, для цього звернеться у Вищу кваліфікаційну колегію суддів, щоб там дали належну оцінку діям кримських суддів.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-