Татари на

Татари на "ювілейне" засідання у справі Чийгоза пекли кобете

Укрінформ
Кримські татари гірко жартують з приводу відзначення сотого засідання у так званій "справі Чийгоза", яке відбулося сьогодні у підконтрольному окупантам суді у Сімферополі.

Іронічний пост розмістив на своїй сторінці у Facebook адвокат Заїр Смедляєв.

"Сьогодні відбулося соте, ювілейне засідання суду у справі Ахтема Чийгоза, з такої нагоди спекли кобете і приготували сарма!", - написав адвокат.

Смедляєв також розмістив відеозвіт адвоката Миколи Полозова, який розповів про хід засідання. Сьогодні в суді продовжили допитувати свідків захисту, які підтвердили всі попередні покази, зібрані адвокатами, - про проросійський і проукраїнський табори мітингувальників, спокійний, мирний настрій кримських татар на мітингу тощо.

Після обіду відбудеться засідання суду апеляційної інстанції, де буде розглянуто скаргу захисту щодо продовження  Чийгозу терміну утримання під вартою.

Як повідомлялося, окупаційний суд висуває Чийгозу звинувачення в організації масових безладів під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Пікет, на якому прибічникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Крім Чийгоза, у справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов та Мустафа Дегерменджи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-