Свідок у

Свідок у "справі Чийгоза" розповів про палиці й газові балончики під ВР Криму

Укрінформ
Свідок захисту Назім Меметов, який був допитаний у ході сьогоднішнього засідання у «справі Ахтема Чийгоза», розповів, як проросійські мітингувальники застосовували проти проукраїнських палиці і газові балончики.

Про це повідомив у своєму звіті про 97-й судовий день адвокат Микола Полозов на сторінці в Facebook.

«Свідок, який знаходився на ганку головного входу, бачив, як хтось з мітингувальників з «проросійського» мітингу бив палицею учасника «проукраїнського» мітингу. Також він бачив, як інший учасник «проросійського» мітингу розпилював з балончика газ у бік учасників «проукраїнського» мітингу», - написав адвокат.

Полозов також повідомив, що свідок розповів про два мітинги - "проукраїнський" на підтримку територіальної цілісності України і "проросійський" - з сепаратистськими гаслами, які проходили 26 лютого 2014 року у внутрішньому дворі Верховної Ради АРК одночасно.

Серед "проросійських" мітингувальників свідок бачив козаків у характерних папахах, дехто з них був з нагайками. А також кремезних чоловіків, які вишикувалися в "ланцюг". Коли Назім Меметов вийшов з внутрішнього двору, щоб зателефонувати (біля будівлі погано працював мобільний зв'язок), на сусідній вулиці він побачив кілька автобусів з севастопольськими номерами. Вони стояли з відкритими дверима, в них свідок побачив розкидані георгіївські стрічки і коробку з прутами арматури. 

За словами свідка, серед присутніх на мітингу осіб він бачив Рефата Чубарова, Заура Смірнова, Леммара Юнусова, Ахтема Чийгоза. 

На питання про дії Ахтема Чийгоза свідок свідчив, що бачив його кілька разів протягом дня. За його словами, він не бачив, щоб Ахтем Чийгоз показував мітингувальникам якісь жести або давав якісь команди чи накази.

Назім Меметов під час допиту також наголосив, що неодноразово брав участь у мітингах кримськотатарського народу. Ніколи для них не готувалися і не застосовувалися якісь предмети для вчинення насильства.

Наступне судове засідання у справі Ахтема Чийгоза відбудеться в понеділок 3 квітня.

Як повідомлялося, окупаційний суд висуває Чийгозу обвинувачення в організації масових безпорядків під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Пікет, на якому прибічникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Крім Чийгоза, у справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов та Мустафа Дегерменджи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-