Майже 70 іноземних журналістів відвідали Крим за погодженням з МІП

Майже 70 іноземних журналістів відвідали Крим за погодженням з МІП

Укрінформ
Майже 70 іноземних журналістів змогли відвідати окупований Крим, скориставшись процедурою, визначеною Порядком в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Про це повідомила у Фейсбуці перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Порядок в’їзду для іноземних журналістів діє з 16 вересня 2015 року завдяки змінам до постанови. Інакше б окремих підстав для в'їзду журналістам не було, а відповідно, в Крим потрапити вони б не змогли. Статус журналіста надає можливість фактично пріоритетного та оперативного розгляду документів. Для ДМС погодження МІП є підставою саме для такого швидкого та пріоритетного розгляду.  За цей час міністерством погоджено в’їзд в АР Крим близько 70 іноземних журналістів, серед яких редакції BBC, Daily Telegraph, The Guardian, Times, Bild, Washington Post, Associated Press тощо. Деякі з них звертаються по кілька разів. Проблем на практиці процедури не виявлено", - зазначила вона.

Джапарова нагадала, що порядок в'їзду затверджений постановою уряду від 4 червня 2015 р № 367. Цю процедуру не визначає МІП. Ключовим є те, що в Крим іноземці мають потрапляти через українські пункти пропуску, а дозвіл на це видає Державна міграційна служба.

За словами заступника міністра, дозвіл на в’їзд журналістів оформлюється за кілька годин, особиста присутність журналіста в міністерстві не є обов’язковою, адже відомство може надіслати своє погодження у будь-який територіальний орган міграційної служби.

"За весь час існування зазначеної процедури міністерство жодного разу не відмовило іноземному журналісту в погодженні в’їзду в АР Крим", - наголосила Джапарова.

Крім того, вона повідомила, що Мінінформполітики разом з МЗС та ДМС працюють над можливістю процедури, згідно якої посольства також зможуть надавати дозвіл на в'їзд в АРК іноземним журналістам. Наразі ця пропозиція на стадії погодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-