Бахчисарайський суд відмовився розглядати справу Умерова - передали до іншого

Бахчисарайський суд відмовився розглядати справу Умерова - передали до іншого

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму Бахчисарайський районний суд не захотів розглядати справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Сьогодні підконтрольний Кремлю так званий Верховний суд Криму передав справу в Сімферопольський суд.

Про це повідомила у Facebook дочка Умерова Айше. 

"Бахчисарайський суд визнав свою неспроможність, побоюючись, що судді можуть бути зацікавлені в цій справі через те, що батько довгий час обіймав керівну посаду в районі, і звернувся у Верховний суд Криму з поданням про перенесення розгляду справи Ільмі Умерова в інший суд... Суддя прийняла рішення про перенесення розгляду справи у Сімферопольський районний суд", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Умеров в розміщеному там же відеокоментарі, вони з адвокатом Емілем Курбедіновим вважають, що справу потрібно припинити і не розглядати ні в якому суді, і в черговий раз заявили про це під час сьогоднішнього засідання.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ РФ звинувачує Умерова за ч. 2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за те, що в інтерв'ю він сказав, що Крим - це Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-