Україна застосувала санкції за незаконну господарську діяльність в окупованому Криму

Україна застосувала санкції за незаконну господарську діяльність в окупованому Криму

Укрінформ
Військовою прокуратурою Південного регіону України ініційовано застосування спеціальних санкцій за порушення режиму здійснення господарської діяльності на тимчасово окупованій території АР Крим.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Військовою прокуратурою Південного регіону України під час досудового розслідування низки кримінальних проваджень встановлено факти ведення господарської діяльності на тимчасово окупованій території АР Крим всупереч встановленим заборонам та обмеженням за схемами, що дозволяли уникнути кримінальної відповідальності", - заявили у відомстві.

Повідомляється, що військова прокуратура регіону звернулась до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яке відреагувало шляхом застосування спеціальних санкцій, передбачених ст. 37 закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", та 02.03.2017 зупинило зовнішньоекономічну діяльність Федеральної автономної установи РФ "Російський морський регістр судноплавства", а також підрозділу цієї установи в Україні "Морський регістр судноплавства в Україні".

"Як було встановлено, вказана установа в якості класифікаційного товариства забезпечувала наявність суднових документів на борту низки суден під прапором РФ та інших держав, що порушували режим тимчасово окупованих територій, а також портових споруд, чим прямо сприяло їх незаконному функціонуванню у закритих портах Криму", - зазначили у ГПУ.

На цей час МЕРТ розглядається ще один лист військової прокуратури за фактами відправки українським підприємством за кордон ільменітової руди, кінцевим пунктом призначення якої виявляється окупований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-