МІП із експертами удосконалює журнал

МІП із експертами удосконалює журнал "Територія Крим" для закордону

Укрінформ
Радник міністра інформаційної політики України з питань Криму Юлія Каздобіна провела зустріч із редакторами кримських ЗМІ. Під час зустрічі було обговорено створення редакційної колегії журналу "Територія Крим" і зміст наступного випуску журналу.

Каздобіна також презентувала результати експертного обговорення шляхів і методів донесення інформації щодо Криму до закордонних аудиторій, яке вона провела в рамках розробки Стратегії інформаційної реінтеграції Криму, інформує прес-служба МІП.

Представляючи видання "Територія Крим" учасникам зустрічі, Каздобіна зазначила, що журнал розраховано, в першу чергу, на закордонну аудиторію. Перші два номери журналу побачили світ у 2016 році. У 2017 році міністерство планує продовжити його випуск. Метою створення редакційної колегії журналу є підвищення прозорості роботи міністерства та залучення кримської журналістської спільноти до створення якісних та актуальних матеріалів.

Учасники зустрічі погодилися, що обличчям наступного номеру має стати кримськотатарська виконавиця та переможниця минулорічного конкурсу "Євробачення" Джамала. Серед актуальних тем, які буде висвітлено в третьому номері журналу: розгляд позову України до РФ у Гаазі, недоступність медичних послуг для громадян України, які офіційно відмовилися від російського громадянства, доля Генуезької фортеці в Судаку тощо.

Заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу АТР Айдер Муждабаєв запропонував виданню приділяти більше уваги економічній тематиці. Під час презентації результатів експертного обговорення роботи з іноземними аудиторіями учасники зустрічі відзначили велику кількість викликів, з якими стикається Україна. Це і низька актуальність кримського питання для західних аудиторій, і ефективність російської пропаганди, і відсутність чітко сформульованих відповідей на питання стосовно політики України щодо сьогодення та майбутнього Криму, які можуть бути цікавими зарубіжним аудиторіям. Велику частину презентації було присвячено відповідям на виклики в інформаційній сфері, які запропонували західні експерти.

Експертне обговорення з іноземними журналістами, дипломатами, вченими та представниками міжнародних недержавних організацій, результати якого було представлено під час зустрічі, відбулося 14 березня 2017 року за сприяння America House Kyiv.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-