Кандидат у лідери канадських консерваторів обіцяє сприяти деокупації Криму

Кандидат у лідери канадських консерваторів обіцяє сприяти деокупації Криму

Укрінформ
Канаді слід підтримати зусилля України зі створення міжнародної платформи для деокупації Криму.

Про це йдеться у передвиборній програмі кандидата на посаду глави Консервативної партії Канади Кріса Александера. 

«Як лідер Консервативної партії та прем'єр-міністр я розгорну спеціальні представництва Канади для підтримки зусиль уряду України зі створення міжнародної платформи для деокупації Криму Росією, повного відновлення українського контролю та припинення систематичних порушень прав людини в Криму Російською Федерацією», - йдеться у документі.

Окрім цього, Александер виступив за збереження України у списку фокусних країн для канадської міжнародної допомоги і повноцінну імплементацію Угоди про вільну торгівлю. «Я запущу широкомасштабне стратегічне партнерство із Україною для підтримки ринкових реформ, перебудови державного сектору, ефективної судової влади та подальшої інтеграції у європейські та євроатлантичні інституції і світову економіку загалом», - зазначається у документі.

Як відомо, вибори лідера Консервативної партії Канади відбудуться у травні цього року. Наразі партія є другою за чисельністю у федеральному парламенті Канади та має титул офіційної опозиції. Поки що єдиного лідера серед кількох кандидатів на голову партії немає, однак Кріс Александер, який був міністром громадянства та імміграції у попередньому канадському уряді, має гарні шанси на перемогу. Наступні ж федеральні парламенські вибори у Канаді, за результатами яких буде призначено прем'єр-міністра, мають відбутися восени 2019 року.

Фото: Diversity Reporter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-