Кремль відмовився від пишного святкування анексії Криму - ЗМІ

Кремль відмовився від пишного святкування анексії Криму - ЗМІ

Укрінформ
Традиційний мітинг-концерт в центрі Москви з нагоди "тріумфальної" окупації Криму Росією цього року може і не відбутися.

Про це пише телеканал "Дождь" з посиланням на кремлівського чиновника, близького до мерії Москви, і співрозмовника, близького до керівництва Держдуми.

"Адміністрація президента вирішила відмовитися від сформованого з 2014 року формату святкування "дня приєднання" Криму до Росії", - йдеться в матеріалі.

Святкування проходило 18 березня - в цей день президентом РФ Володимиром Путіним був підписаний "договір про прийняття півострова до складу Росії" (а просто кажучи - його анексії), і тоді ж на Красній площі пройшов мітинг-концерт за участю популярних співаків і політиків. Його "освятив" своєю присутністю також сам російський лідер. Цей формат повторювали і в наступні два роки.

"Цього року вирішено, що такий формат застарів – не можна весь час повторювати одне й те саме", - сказав "Дождю" кремлівський чиновник.

Він визнав, що на мітинги такого масштабу доводилося зганяти бюджетників, що створювало враження зайвої "заорганізованості". Та й те, що через мітинг доводилося перекривати центр столиці, заважало іншим москвичам.

Крім того, співрозмовник телеканалу, близький до думського керівництва, каже, що формат святкування вирішила змінити нова команда внутрішньополітичного блоку Кремля - з осені його курирує перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко замість В'ячеслава Володіна, який перейшов на місце спікера Держдуми.

Як відомо, Росія окупувала Крим на початку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-