У ФСБ

У ФСБ "на розмову" викликають ялтинського вченого, який відмовився від паспорта РФ

Укрінформ
Ялтинського вченого Гурія Корнільєва, який відмовився від отримання російського паспорта, викликають у ФСБ "для розмови".

Про це Корнільєв повідомив Кримську правозахисну групу.

"У понеділок 27 лютого о 10 год. у мене незвичайний захід: викликали у Прикордонне управління ФСБ у м.Сімферополі (вул. Федотова, 27) "відповісти на кілька запитань". Про причини не сказали і навіть відмовилися представитися ("не телефонна розмова")", - розповів кримчанин.

2014 року Корнільєв відкрито висловив свою проукраїнську позицію і грамотно повідомив своїм колегам, вченим з Росії та країн Митного союзу, які мали приїхати до Криму на міжнародну конференцію, що в Криму відбувається відкрита військова інтервенція російськими військами. Кримчанин відмовився від отримання російського громадянства і отримав для проживання в Криму посвідку на проживання.

Після того, як на роботі дізналися, що у Корнільєва немає російського паспорта, йому кілька разів пропонували відкликати заяву про відмову від російського громадянства, і 8 серпня 2016 року кандидата біологічних наук Гурія Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду. Після публікації Кримської правозахисної групи статті про ялтинського ученого, кримчанину запропонували роботу на материковій Україні, але зараз Гурій не може поїхати з півострова за сімейними обставинами. В Криму у Корнільєва проживає немолода мати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-