Крим став довідником порушень прав і свобод людини - Климпуш-Цинцадзе

Крим став довідником порушень прав і свобод людини - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Окупований Російською Федерацією Крим зараз може слугувати довідником з порушень прав і свобод людини.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За ці три роки Крим фактично дійшов до майже повного знищення особистих і громадянських прав та свобод людей. Він пройшов такий жорстокий шлях в неволі до ще більшої неволі. Сьогодні Крим може слугувати таким повноцінним довідником порушень і утисків прав і свобод людини", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, майже всі відомі на сьогодні методи боротьби зі свободою були вже застосовані і продовжують застосовуватися окупаційною владою на півострові.

"На території Криму нараховуються 17 зниклих, 12 загиблих, 39 політв'язнів, 10 з яких вже засуджені. Це люди, які постраждали через свої політичні, ідеологічні переконання, свою належність до кримськотатарського народу, ...що вирішили залишитись тими, ким були - громадянами України", - підкреслила віце-прем'єр.

Вона наголосила, що питання Криму - це не просто кейс про свободу чи несвободу, це випробування для всього вільного світу на спроможність протистояти, опиратися знищенню прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-