Справа судна Sky Moon, яке незаконно заходило до Криму, вже у суді

Справа судна Sky Moon, яке незаконно заходило до Криму, вже у суді

Укрінформ
Прикордонники, митники та співробітники військової прокуратури завершили комплекс заходів досудового розслідування у справі про незаконний захід судна Sky Moon до тимчасово закритих портів окупованого Росією Криму і передали його до суду.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"Одеською митницею щодо капітана судна складено протокол про порушення митних правил /ПМП/. Згідно з протоколом про ПМП судно та сода вилучені як предмети порушення митних правил і перебувають під арештом. Подальшу долю судна визначить суд", - сказав Слободян.

За його словами, 7 членів команди судна Sky Moon, притягнуто до відповідальності за статтею адміністративні правопорушення та накладено на кожного штраф - 1700 грн.

Зараз екіпаж перебуває на судні в порту Рені. Прикордонний наряд здійснює контроль за дотриманням екіпажем судна прикордонного режиму. Вони забезпечені провізією та питною водою, сказав Слободян.

Як повідомлялося, 30 листопада 2016 року прикордонники затримали вантажне судно Sky Moon, яке під прапором Танзанії незаконно заходило в окупований Крим. Щоб затримати корабель, прикордонникам довелось здійснювати складні тактичні маневри. Протягом 2016 року судно вісім разів заходило в закриті кримські порти Керчі, Феодосії та Севастополя. На порушення вимог міжнародного права та законодавства України, капітан переміщував до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану та технічну соду, насіння льону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-