Справа Чийгоза:

Справа Чийгоза: "суд" заборонив зйомку спецкору France24

Політв’язні
Укрінформ
На засіданні підконтрольного Кремлю "Верховного суду Криму" у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза не дозволили відеозйомку російському спецкору France24 Олені Волошиній.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Ми подали клопотання на проведення відеозйомки під час судового процесу. Перший раз бачимо, що клопотання розглядають так, що запитують: "А чому ви вирішили знімати? А навіщо?". У підсумку нам заборонили, прокурор вирішив, що відеозйомка може порушити права учасників процесу", – розповіла Волошина.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційний суд висуває Ахтему Чийгозу звинувачення в організації масових заворушень під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, в ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", що проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Крім Чийгоза у справі "26 лютого" арештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі. "Справа Чийгоза" розглядається в рамках окремого провадження.

6 лютого так званий Верховний суд Криму продовжив арешт Чийгоза до 8 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-