Розкопки в Криму: окупанти вигадали брістольських професорів

Розкопки в Криму: окупанти вигадали брістольських професорів

Укрінформ
Британські вчені, які планують провести розкопки в Криму, не є співробітниками Брістольського університету, як про це повідомлялося раніше.

Про це 14 лютого у коментарі Крим.Реалії розповіли в прес-службі британського університету.

"Вони не професори Брістольського університету. Один із них, Ніл Фолкнер, викладав у нашому університеті протягом кількох років. Але зараз не є співробітником нашого університету. Ким є його супутники, ми не знаємо", – відзначили в прес-службі університету.

Як повідомлялося, в окупованому Криму анонсували намір реалізувати спільний російсько-британський проект, пов'язаний з подіями Кримської війни 1853-1856 років. Йдеться про проведення спільних археологічних розкопок, видання книг і журналів відповідного напряму та організацію молодіжних археологічних таборів для студентів з Великої Британії та Росії.

Британські вчені заявили, що готові розпочати розкопки в Криму навесні 2018 року.

Міністерство культури України звернулося до вітчизняний МЗС з проханням направити ноту протесту до Москви і Лондона у зв'язку з наміром провести спільні археологічні дослідження в анексованому Криму, присвячені Кримській війні.

У МЗС України зазначають, що поїздки зарубіжних делегацій в Крим не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало звернення, в якому застерігає іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Напередодні Україна закликала країни-партнери направити в Крим моніторингову місію ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-