Полторак пропонує

Полторак пропонує "Аскеру" службу в морській піхоті ВМС

Укрінформ
Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак обговорив із головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим ситуацію, яка склалася на пропуску Чонгар.

Як інформує прес-служба МОУ, сторони обговорили також перспективи та порядок призову на військову службу за контрактом у складі підрозділу бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ громадян різних національностей, які є вихідцями з АР Крим.

"Під час зустрічі були обговорені події, які відбулися в ніч на 13 лютого 2017 року поблизу селища Чонгар... По завершенню зустрічі сторони дійшли висновку, що інцидент вичерпано", - йдеться в повідомлені.

У міністерстві зазначили, що готові розглянути заяви членів громадського об’єднання "Аскер", які виявлятимуть у порядку, передбаченому законодавством України, добровільне бажання служити в ЗС України.

"Формування вказаного підрозділу відбуватиметься з урахуванням віросповідання та традицій особового складу. Окрім цього будуть створені умови дотримання релігійних потреб віруючих різних релігійних конфесій, а саме - до душпастирської роботи залучатимуться представники різних віросповідань", - наголосили у МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 12 на 13 лютого 2017 року на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями ЗС України і членами громадської організації "Аскер".

Під час інциденту військовослужбовці пошкодили окремі споруди і майно громадської організації "Аскер", робилися спроби застосування фізичної сили до членів організації "Аскер".

За версією оперативного командування "Південь" ЗСУ, конфліктний інцидент стався, коли українські військові облаштовували бойові позиції, а не під час навчань. За словами прес-офіцера командування Ігоря Бірюкова, на місце облаштування позицій прийшли озброєні представники "незаконного збройного формування", і бійцям ЗСУ довелося затримати цю групу і роззброїти.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-