Іслямов про сутичку ЗСУ з

Іслямов про сутичку ЗСУ з "Аскером": Інцидент вичерпаний

Укрінформ
Сутичка у Чонгарі сталася під час нічних навчань, які проводив один з батальйонів ЗСУ біля розташування "Аскеру". Наразі інцидент вичерпаний.

Про це заявив голова громадського об’єднання "Аскер" Ленур Іслямов 13 лютого в коментарі проекту Радіо Свобода "Крим.Реалії".

"Збройні сили України в особі одного з батальйонів, які стоять на кордоні, вирішили зробити нічні навчання біля нашого батальйону. Відбулася невелика сутичка, в ході якої ніхто не постраждав. Збройні сили в особі командирів і комбригів вибачилися перед бійцями батальйону імені Номана Челебіджихана. Ми ці вибачення прийняли. Для нас інцидент вичерпаний", – заявив голова "Аскеру".

Іслямов не зміг відповісти, яка сторона спровокувала конфлікт. Він додав, що пошкоджені ЗСУ будівлі, де базувалося громадське об’єднання "Аскер" "можна поправити".

За версією оперативного командування "Південь" ЗСУ, конфліктний інцидент стався, коли українські військові облаштовували бойові позиції, а не під час навчань. За словами прес-офіцера командування Ігоря Бірюкова, на місце облаштування позицій прийшли озброєні представники "незаконного збройного формування", і бійцям ЗСУ довелося затримати цю групу і роззброїти.

Як вже повідомлялося, в ніч з 12 на 13 лютого 2017 року на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями ЗС України і членами громадської організації "Аскер".

Під час інциденту військовослужбовці пошкодили окремі споруди і майно громадської організації "Аскер", робилися спроби застосування фізичної сили до членів організації "Аскер".

Сьогодні зранку прес-служба оперативного командування "Південь" назвала фейком повідомлення про цей інцидент.

Народний депутат України і голова Меджлісу кримскотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи цей конфлікт, сказав, що члени громадської організації "Аскер" стали на заваді тіньовим ділкам, які налагодили незаконний бізнес на адміністративному кордоні між материковою Україною і тимчасово окупованим Кримом. Чубаров також сказав, що інцидент вичерпано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-