Окупанти залишили Курбедінова під арештом - адвокат

Окупанти залишили Курбедінова під арештом - адвокат

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив у силі рішення суду першої інстанції про застосування покарання для адвоката Еміля Курбедінова - 10 діб арешту.

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Микола Полозов.

«Суд радився достатньо довго, десь півтори - майже дві години, але ні до якого позитивного результату це не привело, залишили ті ж 10 діб... Швидше за все, дійде справа до Європейського суду, оскільки кричущі порушення прав адвокатів і тиск на захисників в Криму не повинні залишатися без відповідної оцінки незалежних структур, до яких, на жаль, російське правосуддя не відноситься», - сказав Полозов.

До цього Полозов повідомляв, що до суду на розгляд апеляції Еміля Курбедінова не привезли.

Раніше кримський адвокат Джеміль Темішев повідомив, що в підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму 1 лютого розглянуть апеляцію у справі Курбедінова.

Курбедінова було затримано у Бахчисараї 26 січня, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Цього ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав його винним в порушенні статті 20.3 КоАП Росії (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб.

Приводом для цього стало те, що в 2013 році Курбедінов розмістив «Вконтакте» перепост про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Курбедінов є одним з провідних кримських адвокатів, що спеціалізуються на політичних справах. Він сам і його колеги розцінюють арешт як грубе перешкоджання його адвокатської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-