Верховний суд РФ відмовився розглядати скаргу захисту Костенка

Верховний суд РФ відмовився розглядати скаргу захисту Костенка

Політв’язні
Укрінформ
Адвокат майданівця з Криму Олександра Костенка Дмитро Сотников повідомив, що Верховний суд Росії відмовився прийняти касаційну скаргу у справі його підзахисного.

Про це адвокат повідомив у Facebook.

"Отже, у справі Костенка про звинувачення Костенка О.Ф. у завданні легкої шкоди здоров'ю співробітника БМОН "Беркут" з мотивів ідеологічної ненависті на Майдані Незалежності 2014 р. і зберіганні переробленого ствола від газового пістолета у власній квартирі всі засоби внутрішнього правового захисту вичерпані!" - написав Сотников.

Виходячи зі сказаного, адвокат заявляє, що він зі своїм клієнтом тепер боротиметься лише за умовно-дострокове звільнення і за визнання факту тортур Костенка співробітниками ФСБ, що може дати змогу переглянути вирок через обставини, що знову відкрилися. 

"Також, наскільки мені відомо, УГСПЛ (Українська Гельсінська спілка з прав людини - ред.) вже подала скаргу в ЄСПЛ на захист Костенка О.Ф.", - уточнює Сотников.

Як повідомляв Укрінформ, Костенко знаходиться в колонії загального режиму ГІК-5 у м. Кірово-Чепецьке. Йому загрожує втрата руки. 5 лютого 2015 року в Криму під час затримання Олександру Костенко зламали руку співробітники "Кримського УФСБ". У порушенні кримінальної справи на співробітників було відмовлено. Пізніше хвора рука використовувалася як засіб тортур і чинення тиску.

Суд в окупованому Криму призначив Олександру чотири роки і два місяці тюремного ув‘язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових безпорядків" у Києві він заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіста теж звинувачують у несанкціонованому зберіганні вдома нарізного ствола.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-