Капітан іноземного судна-порушника отримав підозру за

Капітан іноземного судна-порушника отримав підозру за "кримські вояжі"

Укрінформ
Слідчий Військової прокуратури Південного регіону України повідомив про підозру  капітанові танзанійського теплохода Sky Moon, що незаконно заходив до закритих портів Криму і був затриманий у грудні у внутрішніх водах української частини Дунаю.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Військовою прокуратурою притягнуто до кримінальної відповідальності капітана танзанійського судна Sky Moon", яке незаконно заходило до закритих портів Криму. Громадянину Сирії, що очолює екіпаж судна Sky Moon, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 (багаторазове порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років", - зазначили в прокуратурі.

У ході досудового розслідування підтверджено, що "танзанійське судно Sky Moon, під командуванням вищезазначеної особи протягом 2016 року 8 разів здійснювало заходи у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя, з яких в порушення чинного українського законодавства переміщувало до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану і технічну соду, насіння льону".

Сьогодні, 21 грудня, Приморський райсуд Одеси розпочав розгляд декількох скарг адвокатів компанії судновласника, які намагаються скасувати накладений судом арешт на судно порушника.

"Військова прокуратура Південного регіону України продовжить відстоювати інтереси держави в даному питанні й наполягатиме на неможливості скасування такого арешту. Сподіваємось, що українській суд дослухається до аргументів українського правоохоронного органу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, стосовно капітана та членів екіпажу морського судна морськими прикордонниками складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-2 КУпАП. Під час конвоювання теполохода до порту Рені капітан здійснив небезпечне маневрування з метою посадити судно на мілину в румунській частині вод ріки Дунай. Однак рішучими діями оглядової групи прикордонників дану спробу було зупинено.

Про затримання судна, завантаженого більш як 3 тисячами тонн кальційованої соди, було поінформовано Одеську митницю ДФС України, прокуратуру АРК та прикордонну поліцію Республіки Румунія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-