Кримські окупанти затримали ще одного українця,

Кримські окупанти затримали ще одного українця, "шиють" екстремізм

Укрінформ
У п'ятницю в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали українця Ігоря Мовенка, забравши його на роботі і вилучивши комп'ютер.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Сьогодні вранці, 16 грудня 2016 року, в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенка і забрали його з собою. Також співробітники силового відомства вилучили робочий комп'ютер Ігоря", - повідомила правозахисникам дружина Мовенка Валентина.

За її словами, близько 12:00 силовики привезли Ігоря додому, вже в наручниках.

"Двері відкрили ключем, який забрали в Ігоря, хоча я була вдома... Зачитали нам постанову суду на проведення обшуку, але на руки копію мені не дали", - розповіла жінка.

Валентина Мовенко повідомила, що їй забороняли спілкуватися з чоловіком, але Ігор встиг сказати, що його побили, погрожували посадити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.

За словами Валентини, під час обшуку був вилучений ноутбук, жорсткі диски домашнього комп'ютера, сім-карти і упаковка від стартового пакета. Також забрали мобільний телефон Ігоря. Обшук проводили 7 осіб. Під час обшуку в квартирі були присутніми двоє понятих.

Співробітники ФСБ проводили відеозйомку в квартирі Мовенка. "Їх дуже зацікавили українські прапори, які у нас є в квартирі", - відзначила Валентина.

"Співробітники ФСБ сказали мені, що Ігоря відвезли в севастопольське ФСБ, і якщо він сам не визнає свою вину, то суд обере запобіжний захід - тримання під вартою. А якщо зізнається, то буде підписка про невиїзд або домашній арешт", - розповіла Мовенко.

За даними правозахисної групи, 7 вересня Мовенко був побитий у Севастополі за розміщену на велосипедній рамі символіку батальйону "Азов". На місце події була викликана поліція і швидка допомога. Кримчанин потрапив до лікарні. Лікарі діагностували у Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми.

Той, хто нападав на Мовенка, назвався співробітником поліції. Проте справу за побиття українця тоді не відкрили. Замість цього в Гагарінському районному суді Севастополя 22 вересня відбулося судове засідання, на якому побитого Мовенка оштрафували на 2000 рублів "за поширення нацистської символіки".

Кримчанин намагався змусити співробітників поліції порушити справу за фактом його побиття. Він писав офіційні листи до "Слідчого комітету", "прокуратуру" і "поліцію" Севастополя. Проте справу так і не порушили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-