Полозов не пересувається Кримом без супроводу - побоюється викрадення

Полозов не пересувається Кримом без супроводу - побоюється викрадення

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов розповів про сьогоднішню атмосферу, що існує на території окупованого півострова.

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"По території Сімферополя та решти Криму я вважаю за краще пересуватися в супроводі, про всяк випадок, щоб зменшити ризик викрадення. Зараз у Аксьонова є так зване "народне ополчення". За рахунок бюджету він тримає полк воєнізованих "товаришів". Вони, на мій погляд, частенько виконують брудну роботу, яку не беруть на себе спецслужби і правоохоронні органи", - сказав Полозов.

У цілому, атмосферу в Криму він описує, як "дуже гнітючу", що пояснюється великою кількістю військових, засиллям силовиків, спецслужб: "Окремий фактор - бажання колабораціоністів, що зрадили українській присязі, вислужитися. Вони прагнуть довести, що кращі, ніж титульні росіяни".

Зовні - головна відмінність сьогоднішнього Криму від доокупаційного - велика кількість автомобілів. У Росії істотно нижчі ставки податків на іномарки. "На радощах кримчани накупили весь автомотлох, який змогли привезти з Краснодару та інших регіонів Росії. Зараз Сімферополь - одна велика пробка. Мені здається, крім цих уживаних авто ніякої радості від "кримнаша" на півострові не залишилося. Бізнес згортається. Постійно бачимо історії, як хтось вклався-прогорів-виїхав або у когось щось віджали. Не думаю, що кримчани цього хотіли", - резюмує адвокат.

Повністю інтерв'ю з Миколою Полозовим читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-