Полозов: Невинуватість Чийгоза визнають навіть у МВС Росії

Полозов: Невинуватість Чийгоза визнають навіть у МВС Росії

Політв’язні
Укрінформ
Жодних протиправних дій у день 26 лютого 2014 року під час мітингу під будівлею Верховної Ради Криму Ахтем Чийгоз не вчиняв.

Так сказав допитаний 1 грудня у суді свідок "у справі Чийгоза", повідомив Крим.Реалії адвокат Микола Полозов.

Він уточнив, що у 50-й день судового засідання свідком виступив Валерій Грицай, який на той момент був начальником управління забезпечення громадської безпеки МВС України в АР Крим, зараз обіймає аналогічну посаду у МВС Росії.

"Згідно з його інформацією, повідомлення про проведення мітингу було отримане напередодні, 25 лютого. У міліції було достатньо часу, щоб підготувати заходи з охорони громадського порядку. Було мобілізовано 550 осіб особового складу, о 8 ранку співробітники міліції зібралися біля будівлі... Кілька разів бачив Ахтема Чийгоза, протиправних дій той не вчиняв", - сказав адвокат.

Розповів допитаний і про прорив у будівлю Ради, вказав на використання сльозогінного газу, але не володіє інформацією, хто застосував газ.

Як зазначив Полозов, жодних свідчень, які стосуються організації Чийгозом масових заворушень, допитаний на засіданні дати не міг.

Наступне судове засідання відбудеться 5 грудня.

 Ахтема Чийгоза було затримано у січні 2015 року за участь у мітингу біля стін ВР АРК, що проходив 26 лютого 2014 року. Йому інкримінують організацію масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-