Активісти нагадали Росії про зниклих в окупованому Криму

Активісти нагадали Росії про зниклих в окупованому Криму

Фото, відео
Укрінформ
У п'ятницю в Києві перед будівлею посольства Росії пройшла акція, в ході якої активісти КрымО і Amnesty Internatinal з білими пов'язками на очах тримали плакати з питаннями, що адресовані російській владі "Де Ервін?", "Де Валерій?", "Де Арлен?", "Де Мухтар?", "Де Василь?","Де Іслям?", "Де Федір?"... Мова йде про 15 осіб, що  зникли без вісті в окупованому Криму за останні два з половиною року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодного ефективного розслідування російською владою не проводиться, нам досі невідомо, де знаходяться ці люди. Все, що залишається нам, як громадськості, це виходити сюди раз на місяць, 25 числа, в день коли зник Ервін і ставити одне й те саме питання: "Де всі ці люди, які зникли?" - розповіла активістка, експерт організації КрымО Євгенія Андреюк.

Координатор громадської організації КрымО Таміла Ташева повідомила, що основна мета акції - привернути увагу до проблеми та залучити до пошуку зниклих людей міжнародні механізми.

"Крім акцій прямої дії, які ми проводимо вп'яте, ми працюємо з міжнародними партнерами, даючи їм конкретні імена, кого було викрадено... Працюємо з органами влади, вони як раз таки не звертають уваги на насильницькі зникнення - постійно говорять про політично мотивовані судові справи, але не говорять про викрадення. Крім цього, ще у серпні ми написали в групу ООН з насильницьких зникнень, яка місяць тому дала відповідь, що вони звернулися в російські органи влади з метою розслідувати цю справу", — розповіла Ташева.

В ході акції представники Amnesty Internatinal організували збір підписів під петицією до російської "влади" Криму з вимогою провести ефективне розслідування за фактами зникнення людей і закликали писати листи підтримки близьким викрадених.

Відео: YouTube.

Як повідомила прес-секретар Amnesty Internatinal Марія Гур'єва, в цьому році Ервін Ібрагімов став одним з восьми героїв українського марафону написання листів.

"Це глобальна акція Amnesty Internatinal, яка проводиться в більш як 200 країнах світу. В Україні ми закликаємо людей підписувати петиції до де-факто влади Криму, вимагати ефективно розслідувати зникнення Ервіна. Також ми закликаємо писати листи підтримки близьким Ервіна, тому що вони переживають зараз дуже важкі часи", — сказала Гур'єва.

Як повідомляв Укрінформ, півроку тому, 24 травня 2016 року у Бахчисараї недалеко від власного дому було викрадено 30-річного Ервіна Ібрагімова. Камера відеоспостереження, розташована біля місця події, чітко зафіксувала, що насильницьке викрадення здійснили невідомі особи у формі співробітників ДІБДР. З дня зникнення Ервіна про його місцезнаходження нічого не відомо. Родичі Ібрагімова вже висловили готовність заплатити один мільйон рублів (15 тисяч доларів) за повернення Ервіна. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-