Світ має більше знати про окупований Крим - Муждабаєв

Світ має більше знати про окупований Крим - Муждабаєв

Укрінформ
"Кримська" резолюція ООН - важливий крок, однак велика кількість країн, які голосували проти і утрималися, свідчить про те, що українським чиновникам потрібно підвищувати обізнаність світової спільноти про окупацію півострова.

Таку думку висловив у Фейсбуці журналіст Айдер Муждабаєв.

"Я багато разів зустрічався за кордоном з дипломатами, політиками, журналістами, звичайними людьми - і з ретельно прихованим жахом розумів, що багато хто з них майже нічого не знають про Крим, взагалі нічого - про кримських татар. Вони щось чули про Донбас, але оцінки різні, адже війни, як відомо, немає. Так що поки я приберіг б свій чепчик від кидання в повітря. А замість цього попросив би наших відповідальних чиновників пояснити громадянам України, чому велика частина світу не бачить в Україні друга; чому або схвалює, або не уявляє собі справжнє обличчя нашого ворога; чому не може/хоче поставити себе на наше місце. Я хотів би почути від відповідальних чиновників професійні, розгорнуті, але зрозумілі всім відповіді", - пише Муждабаєв.

При цьому журналіст вважає, що далі так працювати не можна - треба щось змінювати в підходах і технологіях, інакше, на думку Муждабаева, при обстановці, що складається у світі, кількість байдужих до України може тільки зростати.

"Підсумки голосування мене здивували далеко не в кращу сторону. Або за, або не проти анексії Криму Росією і грубих порушень прав людини - більшість країн, які голосували цієї ночі у Генасамблеї ООН. Таких країн майже сто", - ділиться враженнями від голосування Муждабаєв.

Як повідомляв Укрінформ, країни-члени ООН прийняли Резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна) під час голосування на засіданні Третього комітету Генеральної Асамблеї Організації.

Документ підтримали 73 країни, 76 країн-членів утрималися, а 26 учасників засідання проголосували проти Резолюції.

Резолюція про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна) засуджує масові порушення прав людини в окупованому Криму і закликає Росію як державу-окупанта дотримуватися своїх зобов'язань згідно з міжнародним правом. Ухвалена  резолюція також містить звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини з підготовки звіту по ситуації на Кримському півострові. Серед іншого, в документі йдеться також про необхідність забезпечення з боку окупаційної влади РФ безперешкодного доступу міжнародним правозахисникам, в тому числі тим, які діють під егідою ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-