Джемілєв вважає, що Росія ігноруватиме резолюцію ООН по Криму

Джемілєв вважає, що Росія ігноруватиме резолюцію ООН по Криму

Укрінформ
Всупереч закликам резолюції ООН, Росія не збирається покращувати ситуацію з дотриманням прав людини в окупованому Криму. 

Про це заявив Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у коментарі "Крим. Реаліям".

«Представник Росії відразу сказав, що це простий папірець (резолюція ООН про захист прав людини в Криму. – Ред.), і дав зрозуміти, що пункти, прописані в резолюції, Російська Федерація виконувати не збирається», – сказав Джемілєв.

У той же час, додає видання, лідер кримськотатарського народу зазначив, що це важливий документ, тому що в ньому чітко прописано, що Крим – це частина України. Джемілєв також вказав на можливість допуску моніторингових місій для спостереження за порушенням прав людини на півострові.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН схвалила Резолюцію про права людини в Криму, яку підтримали 73 країни, а 23 висловилися проти.

В документі Росія називається державою-окупантом і висловлюються заклики покращити ситуацію із захистом прав людини в Криму: припинити утиски мешканців півострова, зокрема кримських татар, негайно звільнити незаконно засуджених та забезпечити безперешкодний доступ міжнародним правозахисникам, у тому числі тим, які діють під егідою ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-