Колега

Колега "українських диверсантів" назвав звинувачення ФСБ маячнею

Укрінформ
Затримані в середу в Криму Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов були співробітниками "Номоса", і звинувачення, висунуті ФСБ у підготовці "диверсій" на території півострова - маячня.

Про це сказав аналітик, співробітник аналітичного центру "Номос" Михайло Гончар, повідомляє QirimInfo.

"В "Номосі" було два офіси один у Севастополі, один - у Києві. Ми, безумовно, були знайомі, контактували. Центр випускав щоквартальний журнал "Чорноморська безпека". Дмитро в тому числі публікував там свої матеріали. Після окупації ми прийняли рішення не продовжувати роботу в Севастополі, оскільки потрібно було перереєструватися у відповідності до російського законодавства. Після референдуму, коли діяльність центру була припинена, Дмитро там вже не працював", - зазначив він.

Аналітик прокоментував слова брата затриманого про те, що той був військовим.

"Він (Дмитро Штибліков – ред.) служив в армії ще в часи СРСР, ким саме не пам'ятаю", - зазначив Гончар.

Як він додав, Олексій Бессарабов також був співробітником центру "Номос", і також займався вивченням Чорноморської проблематики: "Олексій та Дмитро місцеві, між собою вони дружили".

"Я розцінюю це (затримання українців ФСБ – ред.) наступним чином: призначаються вороги народу, шпигуни, зрадники, а потім підганяються звинувачення", - прокоментував аналітик висунуті проти Бессарабова і Штиблікова звинувачення, додавши, що твердження про те, що вони могли працювати на українському розвідку, - маячня.

"Це з того ж розряду, що і диверсант [Євген] Панов в капцях", - резюмував Гончар.

Нагадаємо, співробітники ФСБ 9 листопада затримали так званих "учасників диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України", які нібито планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення Криму.

Як стверджує ФСБ, у них вилучено "вибухові пристрої великої потужності, зброя і боєприпаси, засоби спецзв'язку та інші докази злочинної діяльності, в тому числі, карти-схеми передбачуваних об'єктів диверсій".

У Міністерстві оборони України спростували інформацію ФСБ РФ про затримання в Севастополі членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки.

Трьох із затриманих оккупантский суд 10 листопада засудив до двох місяців арешту.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-