Окупанти етапують кримського татарина до Краснодарського краю

Окупанти етапують кримського татарина до Краснодарського краю

Укрінформ
Окупаційна влада за рішенням "суду" етапує з Криму правозахисника Недима Халілова за спробу відновлення статусу кримськотатарської мови в Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Зевід Газієв.

"07.11.2016. у Сімферополі відбувся суд над Недімом Халіловим. Суд прийняв рішення видворити Халілова з РФ. Зараз Халілова етапують у фільтраційний пункт (або табір): Краснодарський край, Лазаревський район, село Варданом", - написав Газієв.

Раніше координатор організації «Рух опору кримських татар» Недім Халілов, посилаючись на міжнародне право і закони РФ, направив до Центрального "суду Сімферополя позов з метою визнання дій "влади" в Криму щодо кримських татар незаконними. Він вимагав надати кримськотатарській мові статус державної і судове засідання вести кримськотатарською мовою. В липні 2016 року він отримав на руки визначення "суду", яке запропонував обговорити і зафіксувати протоколом.

"Тільки сьогодні (25 липня 2016 року) отримано на руки Ухвалу суду щодо мови... Пропоную, всім, кому це не байдуже, - обговорити цей документ, вийти з віртуального спілкування, сформувати Круглий стіл, провести збори громадян на законних підставах, винести рішення, зафіксувавши протоколом зборів, і продовжити дії з легалізації нашої мови у більш розширеному й інтенсивному варіанті. Ймовірно, такі дії будуть, звісно  ж, не до вподоби окупаційній владі... Але діватися нікуди... Нація повинна пробудитися від сну...", - закликав співвітчизників Халілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-