Суд над Чийгозом продовжиться завтра

Суд над Чийгозом продовжиться завтра

Укрінформ
Суд над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом продовжиться завтра, в середу.

Про це у відеокоментарі сказав його адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні відбулося 33-є судове засідання у справі Ахтема Чийгоза. Під час сьогоднішнього суду було допитано чотирьох свідків звинувачення... Наступне засідання відбудеться завтра, о 9:30", - повідомив адвокат.

Також він коротко розповів про свідчення сьогоднішніх свідків - членів так званого народного ополчення. За його словами, вони були присутніми біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року, бачили тисняву. Двоє повідомили про те, що мітингуючі як з проросійського боку, так і з проукраїнського, кидали один в одного каміння і пляшки. Деякі чули виступи Сергія Аксьонова і Рефата Чубарова, які закликали натовп розійтися. Ахтема Чийгоза ніхто зі свідків не бачив.

"Наразі жодний потерпілий, жодний свідок нічого про дії Чийгоза, які йому інкримінуються (як організація масових безпорядків), не повідомили", - підкреслив Полозов.

Адвокат також зазначив, що один з опитаних, Юрій Якубенко, заступник начальника "народного ополчення" з військово-патріотичної роботи з дітьми, "з гордістю заявив, що його дід був співробітником НКВС, боровся з бандерівцями, але в той же час сказав, що у нього дружина - кримська татарка".

Як повідомляв Укрінформ, Ахтема Чийгоза звинувачують в організації масових безпорядків 26 лютого 2014 року, коли біля Верховної Ради Криму відбулися мітинги прихильників і супротивників "приєднання" півострова до Росії. Чийгоз був заарештований наприкінці січня 2015 р. У липні 2016-го так званий Верховний суд Криму виділив справу Чийгоза в окреме провадження. Нещодавно термін його перебування під вартою був у черговий раз продовжений - до 8 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-