Окупанти потягли в суд ще одного члена Меджлісу

Окупанти потягли в суд ще одного члена Меджлісу

Відео
Укрінформ
У Бахчисарайському райсуді відбулося судове засідання з розгляду адміністративного протоколу, складеного окупаційною владою відносно члена Меджлісу кримськотатарського народу Зейнура Якубова "за участь у зборах забороненої організації".

Про це йдеться у відео, розміщеному в Фейсбуці на сторінці першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова.

"Сьогодні відбулося судове засідання з розгляду адміністративного протоколу, складеного відносно Якубова Зенура. Одноосібно розглядав суддя Скисов. Було задоволено кілька клопотань, заявлених Якубовим Зейнуром і мною", - повідомила представник Якубова в суді Еміне Авамілєва.

За її словами, з огляду на те, що  Якубову не була вручена копія протоколу про адміністративне правопорушення і він не ознайомився з іншими матеріалами адміністративного провадження, було заявлено клопотання про відкладення розгляду справи, яку суд задовольнив. 

"Наступне судове засідання відбудеться 26 жовтня о 15:00 у Бахчисарайському районному суді", - повідомила Авамілєва.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня вісьмох членів Меджлісу Еміне Авамілєва, Ділявер Акієв, Мустафа Маушев, Бекір Мамутов, Табах Садихов, Шевкет Кайбуллаєв, Енвер Куртієв і Абдураман Егіз викликали в так зване Головне управління з протидії екстремізму МВС Росії, де на них склали адміністративні протоколи за участь у «заборонених зборах». Пізніше кримські судді призначили ним штрафи. Раніше штрафи за аналогічні «правопорушення» були призначені також Алі Хамзіну і Ільмі Умерову.

Нагадаємо, 29 вересня 2016 року Верховний суд Російської Федерації відмовив у задоволенні апеляції Меджлісу кримськотатарського народу на рішення так званого Верховного суду Республіки Крим від 26 квітня 2016 року про визнання Меджлісу кримськотатарського народу «екстремістською організацією» і заборону його діяльності на території Російської Федерації, а також в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-