Хайсера Джемілєва відправили до штрафізолятора

Хайсера Джемілєва відправили до штрафізолятора

Укрінформ
Адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, Микола Полозов прибув до Астрахані та відвідав свого підопічного у колонії.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Побував у колонії №10 у Хайсера Джемілєва. З'ясувалося, що він знову в штрафному ізоляторі. Начебто "за порушення розкладу дня". Хайсер порахував, що за час його перебування в Астрахані у нього 210 днів подібних покарань", - сказав адвокат.

Як уточнив Полозов, вийде з ізолятора Джемілєв у п'ятницю, якраз до початку судового засідання про УДЗ.

Як відомо, син Мустафи Джемілєва Хайсер у травні 2013 року, у дворі власного будинку, у Бахчисараї, з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю, де його було визнано судом присяжних винним у "вбивстві через необережність" та засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Раніше Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли до Росії, засудили та етапували до колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-