Заборона Росією Меджлісу ще більше об'єднає кримських татар - Чубаров

Заборона Росією Меджлісу ще більше об'єднає кримських татар - Чубаров

Укрінформ
На столичному Майдані Незалежности почалася акція проти заборони Меджлісу кримськотатарського народу окупаційною владою.

Перед учасниками мітингу-протесту виступив голова Меджлісу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"26 квітня 2016 так звана Верховна Рада окупаційної влади, яка тимчасово розташувалася в Криму, прийняла рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу і визнання його екстремістською організацією. Для путінської влади це звичайні методи боротьби на своїй власній, російській території, але вони принесли ці методи на нашу українську, кримську землю", - заявив Чубаров.

Він нагадав, що сьогодні у Верховному суді РФ почалося засідання з розгляду апеляції на рішення окупаційного суду про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

"Ми знаємо, яке буде прийнято рішення суду, ми готові до цього. І всі наші тисячі активістів залишаються вірними своїй землі і своєму народу", - наголосив Чубаров.

Глава Меджлісу виcловив упевненість, що попри те, що "після рішення російського суду близько 2,5 тисячі кримських татар вважатимуться екстремістами", народ стане ще більш згуртованим і сильним.

"Але прийде час, коли Росія буде змушена тікати з Криму і кримськотатарський народ знову об'єднається і вільно заживе на своїй землі у своїй власній державі", - відзначив Чубаров.

У той же час він заявив, що ті кримчани, які "підтримали окупантів" і вирішили, що зможуть жити в Криму і після деокупації, вже сьогодні мають подумати про від'їзд.

"Ми не виділяємо нікого - ні українців, ні кримських татар, ні росіян. Ми не виділяємо нікого з тих, хто залишився в Криму вірним Українській державі. Всім іншим, хто заблукав і вирішив, що може жити в Криму і після того, як Крим буде деокупований, ми просто по-дружньому радимо: збирайте свої валізи і вже готуйтеся до від'їзду, не чекаючи, коли російські військові підуть з Криму", - сказав Чубаров.

У той же час координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов закликав українців і кримських татар захистити Крим. "У кожного з вас у серці має сидіти дух того патріота України, який зможе чесно подивитися онукам своїм в очі через 10, через 20 років, коли його онук запитає, де він був, коли звільняли Крим?" - заявив він.

За даними організаторів акції, на Майдан Незалежности в Києві прийшло близько 100 осіб. Вони тримають плакати c вимогою припинити переслідування Меджлісу, зупинити геноцид кримських татар, звільнити політичних в'язнів Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-