Джапарова в ОБСЄ: Окупанти влаштували в Криму інформаційне гетто

Джапарова в ОБСЄ: Окупанти влаштували в Криму інформаційне гетто

Укрінформ
Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на засіданні щорічної наради Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка проходить у Варшаві, заявила про порушення свободи слова на тимчасово окупованій території України.

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

"На окупованих територіях Криму та Донбасу повністю відсутня свобода слова, свобода ЗМІ та самовираження. Згідно зі статистикою Інституту масової інформації в період з березня 2014 по вересень 2016 р. на окупованих територіях було зафіксовано більш ніж 300 випадків порушення свободи слова. Ситуація з медіа, яка наразі склалася на окупованих територіях Криму та Сходу України, характеризується як "інформаційне гетто". Відключено українські телеканали, забезпечено незаконне мовлення місцевих телерадіоорганізацій та ліцензіатів Роскомнадзору", - сказала Джапарова.

Перший заступник міністра також повідомила про блокування окупаційною "владою" доступу до більш ніж 113 українських веб-сайтів на Сході України та 60 - у Криму, зокрема інтернет-ресурсів "Українська правда", "Новое Время", "Радіо Свобода", "Остров", ТСН, 24 TV, "Тиждень", "Сегодня", "Крим. Реалії" та інші. Вимушені були виїхати з території Криму на материкову частину України єдиний в світі кримськотатарський канал "АТР", дитячий кримськотатарський телеканал "Лялє", радіо "Мейдан", Чорноморська телерадіокомпанія, інформаційні агентства "Центр журналистских расследований", "15 минут", "BleackSeaNews", "Qirim Haber Ajansi", "Гражданская самоборона". 

В ході своєї промови Джапарова також висловила глибоку занепокоєність стосовно загибелі відомого журналіста Павла  Шеремета та зазначила, що Президент України Петро Порошенко ініціював створення операційної групи з розслідування вбивства журналіста, до складу якої входять представники Національної поліції, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України. 

Щорічна нарада з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць ОБСЄ у людському вимірі (Варшава, 19-30 вересня 2016 року), яку проводить Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, є ключовим заходом з питань прав людини, верховенства права та демократизації в рамках ОБСЄ. У заході беруть участь урядові делегації з 57 держав-учасниць ОБСЄ, а також представники міжнародних та неурядових організацій, що опікуються правозахисною проблематикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-