На суді у справі Чийгоза допитали трьох потерпілих - Полозов

На суді у справі Чийгоза допитали трьох потерпілих - Полозов

Укрінформ
У середу на суді по справі Ахтема Чийгоза, що триває в окупованому Криму, були допитані троє потерпілих, у тому числі чоловік загиблої 26 лютого громадянки України.

Про це написав у Facebook адвокат Микола Полозов.

«Під час сьогоднішнього засідання було допитано трьох потерпілих. Відхиливши клопотання захисту про доставлення Ахтема Чийгоза в зал суду, суддя перейшов до першого допиту потерпілого. Ним виявився Цокало Іван Сергійович», - пише Полозов.

Цокало був учасником проросійського мітингу 26 лютого. Трохи постраждав у тисняві і від сльозогінного газу, але за медичною допомогою не звертався. Про дії Чийгоза в той день нічого не знає. Після обіду був допитаний другий потерпілий - Володимир Леонтьєв, чоловік загиблої 26 лютого 2014 року громадянки України Коренєвої В.Д. На початку допиту потерпілого Ахтем Чийгоз висловив співчуття з приводу його втрати.

«На думку потерпілого Леонтьєва, його дружина загинула в результаті навмисних дій злочинців, а не в результаті трагічного збігу обставин в тисняві. Він переконаний, що слідство неналежно розслідувало загибель його дружини і спробувало "списати" її вбивство на масові заворушення. До Ахтема Чийгоза потерпілий Леонтьєв не має жодних претензій», - уточнює Полозов.

Третій потерпілий Олександр Баранов, член «народного ополчення». Стверджує, що бачив Ахтема Чийгоза на відстані 20-25 метрів, однак "що той кричав, розчути не міг". Натомість, нібито, бачив «якихось людей у піджаках і костюмах, які стояли поруч із "бандерівським" прапором і керували через мегафони діями мітингувальників, віддаючи команди "лівий фланг", "правий фланг", "тиснемо"».

Під час допиту Баранова виявилися суперечності з його показаннями, даними в ході попереднього розслідування. Чийгоз також звернув увагу на «разючий контраст між показаннями вбитого горем потерпілого Леонтьєва, який, незважаючи на втрату, дав правдиві та об'єктивні свідчення, та показання потерпілого Баранова, який відповідав на запитання у розв'язній манері, крутив, брехав і намагався виправдати дії слідчого».

Наступне засідання розпочнеться у четвер, о 9:30.

Як повідомляв Укрінформ, так званий «верховний суд Криму» виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження зі справи "26 лютого". Йому інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-