У Росії чотирьох кримських татар засудили до 7 і 5 років колонії

У Росії чотирьох кримських татар засудили до 7 і 5 років колонії

Укрінформ
Північно-кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в середу виніс вирок чотирьом кримським татарам у так званій справі "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє портал "Крим.Реалії".

Севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називає організатором центру "Хізб ут-Тахрір", засуджений до семи років колонії загального режиму, а Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Прімов отримали по п'ять років виправної колонії загального режиму.

Журналіст Владислав Рязанцев опублікував у соцмережах фото із зали суду, де засуджені стоять із заклеєними скотчем ротами і в майках з написами "Замовлення виконано", "Вистава закінчена".

Як повідомлялося, суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваїтовим, Нурі Прімовим і Фератом Сайфуллаєвим почався у червні. Їх заарештували взимку 2015 року у Севастополі та звинувачують в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір".

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але відхиляють терористичні методи досягнення цієї мети. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши у список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-