Росіяни завершили

Росіяни завершили "пошуки" зв'язків кримських татар із "Хізб ут-Тахрір" - адвокат

Укрінформ
Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону завершив слідство по справі чотирьох кримських татар, які звинувачуються в зв'язках з ісламською організацією «Хізб ут-Тахрір», забороненою в Росії.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Еміль Курбедінов.

"Ростовський військовий суд, ігноруючи усі клопотання і аргументи захисту, завершив фактично судове слідство по звинуваченню чотирьох кримських татар - севастопольців, прагнучи до виголошення вироку. "Повісив" на захист провину за нез'явлення експертів, понятих і решти. Вирішив чомусь, що підсудні відмовилися свідчити в суді, усупереч закону і думці обвинувачених і захисту!", - зазначається в повідомленні.

Раніше Курбедінов заявив «Крым.Реалиям», що захист вимагав явки експертів, але вони на суд не з‘явилися під різними приводами. «Це наша принципова позиція. Тому що ми фактично розвалили доказову базу обвинувачення, яка будується на свідченнях цих експертів», - відзначив адвокат.

Обвинувачені - севастопольці Руслан Зейтуллаєв, Рустем Ваїтов, Нурі Прімов і Ферат Сайфуллаєв - заарештовані взимку 2015 року. У травні їм продовжили арешт до жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-