Умерова викликали до ФСБ – через результат експертизи відеозапису

Умерова викликали до ФСБ – через результат експертизи відеозапису

Укрінформ
Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова викликали в ФСБ, щоб повідомити йому про результати експертизи відеозапису.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелялов.

"Як виявилося, здалека прибув результат експертизи. Згідно з ним, підтвердилося, що людина на відеозапису, до слів якої і виник інтерес силовиків, дійсно Ільмі Умеров, хоча він і не заперечував цього", - написав Джелялов.

Як повідомлялося, Київський районний суд в окупованому Сімферополі відмовив у задоволенні скарги Умерова на постанову про порушення стосовно нього кримінальної справи за ст.280.1 КК РФ - публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

На думку адвоката Еміля Курбедінова, рішення про порушення кримінальної справи стосовно Умерова прийнято з порушенням чинного законодавства. Зокрема, в постанові не вказано українське громадянство Умерова, є розбіжності в деяких датах і не вказаний порядок оскарження цієї постанови.

Екс-главі Бахчисарайської районної державної адміністрації і заступнику глави Меджлісу Ільмі Умерову пред'явлено звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. У тексті звинувачення зазначається, що Умеров 19 березня 2016 року в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. 12 травня 2016 р. Умерову вручили підписку про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-