В Україні завели справу через затримання активістки кримськими окупантами

В Україні завели справу через затримання активістки кримськими окупантами

Укрінформ
За фактом порушення в окупованому Криму прав людини щодо Лариси Китайської прокуратурою Автономної Республіки Крим порушено кримінальне провадження за двома статтями.

Про це повідомляє прокуратура АРК.

"Зафіксовано чергове порушення прав людини на території окупованого Криму... За результатами аналізу та опрацювання даних мережі Інтернет прокуратурою АР Крим встановлено, що 18 липня в Ялті представниками незаконно створених силових органів півострова Крим затримана громадянка України через публікації в соціальних мережах її проукраїнської патріотичної позиції", - повідомили в прокуратурі АРК.

За її даними, після затримання українки в її будинку проведено незаконний обшук, під час якого вилучено її особисті речі.

У зв'язку з цим прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст.146 (незаконне позбавлення волі), ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України.

Водночас прокуратура Автономної Республіки Крим звернулася до всіх громадян, кому відомі факти порушення конституційних прав людини на території окупованого півострова, з проханням надати відомості або документи, які мають істотне значення для доказу злочинів, вчинених представниками окупаційної влади.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримчанка Лариса Китайська, яка переїхала на материкову Україну, під час перебування в Ялті була затримана і після незаконних обшуків в її будинку все ще залишається в окупованому Криму "під наглядом ФСБ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-