МІП каже про 24 політв'язнів у Криму, більшість із них - кримські татари

МІП каже про 24 політв'язнів у Криму, більшість із них - кримські татари

Укрінформ
Репресивна політика окупаційної влади Криму призвела до того, що на півострові вже налічується 24 політв'язні, 16 зниклих, 10 загиблих, більшість з яких - кримські татари.

Такі дані навела перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє прес-служба відомства.

«Вже два роки поспіль, після незаконного вторгнення на територію Криму, російська окупаційна «влада» проводить по відношенню до громадян України, зокрема кримських татар, репресивну політику, яка полягає в тотальній забороні свободи думки, вираження поглядів та поширення інформації, інших прав і свобод. Системна дискримінація та порушення прав корінного народу Криму має на меті навіювання страху, знищення самоідентичності кримських татар та «вичавлення» їх з півострова», – повідомила Джапарова.

За її словами, свідченням репресивної політики Росії проти кримських татар насамперед є той факт, що станом на сьогодні на території Криму налічується 24 політв’язні, 16 зниклих та 10 загиблих, серед них кримських татар – 18 політв’язнів, 10 зниклих та 7 загиблих.

Джапарова наголосила, що затримання, штрафи, допити та обшуки стали вже невід'ємною частиною дій "правоохоронних органів" Криму у переслідуванні людей з політичних мотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-