Окупанти залишили газету

Окупанти залишили газету "Авдет" без офісу

Укрінформ
Сімферопольський регіональний меджліс і кримськотатарська газета "Авдет" залишилися без офісу, що розташовувався на вул.Чехова у  Сімферополі.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Вранці 15 липня 2016 року, в день народження газети "Авдет", колишній член Меджлісу кримськотатарського народу, а нині заступник глави адміністрації міста Сімферополя Тейфук Гафаров у супроводі, мабуть, робочих навмисно зіпсував замок дверей офісу. В результаті чого співробітники газети і члени регіонального меджлісу не змогли потрапити в офіс. Пізніше замок взагалі було змінено на новий", - написав Джелялов.

Він наголосив, що за останні півроку це друга спроба видворити регіональний меджліс і редакцію кримськотатарської газети з офісу.

Ще раніше там "розбивали вікна, висипали цілу вантажівку здертого асфальту перед дверима в день засідання Меджлісу і ще капостили".

"Що криється за цими діями: прагнення задавити останні острівці свободи в Криму або рішення чиїхось комерційних інтересів, а, швидше за все і те, і інше, ми незабаром дізнаємося", - заявив перший заступник голови Меджлісу, додавши, що " Меджліс  на уклін до чиновників не ходитиме".

"Наш офіс - весь Крим! Схилятися перед лицемірами нам народ не дозволяв!", - заявив Джелялов.

За його словами, в офісі на Чехова останні два роки проходили засідання Меджлісу кримськотатарського народу, а також збори ветеранів національного руху кримських татар. А на початку XX ст. в цій будівлі працював мусульманський виконком

"У цій будівлі здійснювали діяльність мусульманський виконком, працював муфтій і політичний діяч Номан Челебіджихан. І багато років регіональний меджліс за підтримки наукової інтелігенції домагався можливості встановити відповідну пам'ятну дошку, але не встиг ...", - повідомив заступник голови Меджлісу.

Меджліс кримськотатарського народу разом з Благодійною організацією "Фонд Крим" і редакцією газети "Авдет" був змушений покинути офіс на вул.Воровського, за рішенням "суду". 18 листопада 2014 р будівлю Меджлісу було опечатано, а директора БО "Фонд "Крим" Різу Шевкієва було оштрафовано на 350 тисяч рублів за адміністративним позовом. Окупанти також присудили фонду штраф в розмірі 4,5 мільйона рублів. Після арешту центрального офісу Меджлісу редакція газети "Авдет", яка до того ж не пройшла російську реєстрацію і була змушена скоротити тираж для виходу в форматі інтернет-видання, перемістилася в офіс Сімферопольського регіонального Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-